B2B afspraken via telefonische koude acquisitie

Iedere potentiële zakelijke relatie begint met een afspraak. Daarvoor verzorgen wij koude acquisitie B2B. Het inzetten van telefonische acquisitie is hierbij nog steeds het meest succesvol instrument naar meer rendement voor uw bedrijf. Wanneer een accountmanager eenmaal op de juiste manier aan tafel zit met een prospect, levert dat vaak het gewenste resultaat op.

Koude acquisitie uitbesteden

B2bpro durft te stellen dat zakelijke koude acquisitie B2B een vak apart is. Het gaat er daarbij juist om goed te luisteren naar de suspect of prospect en te signaleren of er daadwerkelijk vraag is naar de aangeboden dienst of product. B2bpro is daarbij een volwaardige gesprekspartner met kennis van zaken. Wij helpen u graag met koude acquisitie B2B.

Meer afspraken dankzij telefonische acquisitie

Koude acquisitie b2b is nog steeds de meeste efficiënte manier om met uw gewenste doelgroep in contact te komen. Het maken van b2b afspraken is een vak apart en vergt diverse communicatieve vaardigheden van uw medewerkers. De ervaring leert dat veel medewerkers het uitvoeren van koude acquisitie b2b als onprettig ervaren. Ook het consequent opvolgen van gemaakte afspraken vanuit het koude acquisitie b2b traject laat door een drukke agenda nog weleens te wensen over. Telefonische acquisitie uitbesteden aan een specialist is dan ook een verstandige keuze. Wij werken uitsluitend met ervaren sales professionals waardoor wij kwalitatief hoogwaardige afspraken leveren. Wij beheersen en begrijpen de wetten om succesvol te zijn in koude acquisitie trajecten. Waar bij veel mensen de ‘nee’ van de gewenste klant tijdens een telefoongesprek als demotiverend wordt beschouwd, is dit voor ons de start van het gesprek en uiteindelijk naar succes. Wij krijgen energie van het openen van deuren die voor andere gesloten blijven.

Wij voeren acquisitietrajecten in de meeste gevallen uit in naam van de opdrachtgever. Daarom vinden wij het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van uw dienst of product voordat we een start maken. Voor aanvang van een belcampagne is er intensief contact om de dienst of het product van de opdrachtgever goed op het netvlies te hebben, zodat wij uw product of dienst perfect telefonisch kunnen presenteren. Tijdens de voortgang van het koude acquisitie b2b traject koppelen wij bij aanvang intensief de diverse gespreksresultaten aan u terug en op deze manier ervoor zorgen dat we een kwalitatief hoogwaardig traject voor onze opdrachtgever verzorgen.

Graag gaan wij het gesprek met u aan om uw bedrijf te helpen met het realiseren van de gemaakte omzetdoelen. Goed om te vermelden is dat B2bpro op flexibele basis inzetbaar is om uw salesforce te versterken. Mocht u nog vragen hebben over koude acquisitie uitbesteden, dan staan wij u graag te woord.

Ga naar contact of terug naar diensten

Koude acquisitie B2B

Het benaderen van nieuwe klanten (“koude acquisitie”) wordt door bedrijven vaak als ‘lastig ervaren’. Jammer, want koude acquisitie is in vrijwel alle gevallen de moeite waard. Het levert u gegarandeerd meer naamsbekendheid en meer klanten op.

Telefonische acquisitie

Onze salesprofessionals benaderen uw potentiele klanten op vriendelijke, professionele wijze waarbij wordt uitgegaan van de klantbehoefte. Wij hebben namelijk óók een hekel aan drammende verkopers.

B2B acquisitie

In de uitgebreide, up-to-date database van B2Bpro staan vrijwel alle bedrijven in Nederland. Samen met u maken wij een gerichte selectie om uw prospects te benaderen.